Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Herplaatsbeleid

Herplaatsbeleid
World of Birds

Onze missie:

‘optimaal welzijn voor de exotische
vogels in ons opvangcentrum en dit uitdragen
naar een breed publiek door middel van educatie
en voorlichting.’


Wij bieden alle vogels in ons opvangcentrum een plek in een ruime volière met soortgenoten. De vogels die bij ons in het opvangcentrum komen, gaan een traject in met als einddoel ze in een groep met soortgenoten te plaatsen waar ze zichzelf kunnen zijn en weer soorteigen gedrag kunnen vertonen.

De vogels bij ons in de opvang zijn allemaal vogels met een eigen verleden en hebben in de meeste gevallen ook een bepaalde mate van probleemgedrag, waardoor veel vogels dan ook niet geschikt zijn voor herplaatsing, of alleen na een heel intensief traject. Deze vogels hebben het meeste aan een stabiele omgeving, welke wij kunnen bieden in onze opvang.

Het welzijn van de vogels staat bij ons altijd op de eerste plaats. Door onze manier van huisvesten is het dan ook zo dat een vogel vrijwel altijd een stap terug zou moeten doen als we deze in een huiskamersituatie zouden herplaatsen. Een vogel zou op een nieuw adres dan misschien wel veel ruimte en aandacht krijgen, maar zoveel ruimte als in een volière zullen ze niet krijgen en daarnaast kan de menselijke aandacht nóóit tegen de aandacht van en interactie met soortgenoten op.

Wij zijn niet tegen het houden van papegaaien in de huiskamer, echter moet dit wel op een verantwoorde manier gebeuren. Niet elke soort en elk individu is geschikt voor een leven in de huiskamer en andersom is ook niet elke huiskamersituatie geschikt voor een papegaai.

Alleen als wij merken dat een vogel niet goed op zijn plek zit in een groep, wat gelukkig vrijwel nooit voorkomt, dan kan zo’n betreffende vogel eventueel worden herplaatst in een huiskamersituatie. In dat geval zoeken wij een goede match voor zo’n vogel. Hier hebben wij een ‘herplaatslijst’ voor. Indien u zich hiervoor wilt aanmelden, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Als we een match voor u hebben gevonden dan nemen wij contact met u op.

We hopen iedereen hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en als er nog vragen zijn dan horen we dat natuurlijk graag.

Klik hier voor de herplaatslijst

Lorre