Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Herplaatsing van vogels

Herplaatsing van vogels met een geschiedenis

De World of Birds Foundation is het grootste officiële opvangcentrum in Nederland voor papegaaien. Omdat het aanbod van papegaaien enorm is, zijn we begonnen een herplaatsingstraject op te zetten.
Dit houdt in dat er voor vogels die niet in een groep kunnen wennen, of zo aan mensen gehecht zijn dat ze niet met soortgenoten kunnen samenleven. Een mogelijkheid is om een nieuw thuis te vinden bij een goed gezin.

Bij het afstaan van nieuwe opvangvogels wordt er met de eigenaar overlegd of de vogel in het programma wordt opgenomen. Zo niet dan wordt er een financiële bijdrage gevraagd voor de verzorging van de vogel.

Hoe gaat de herplaatsing in zijn werk.

Voortraject

Voordat je de vogel mee naar huis krijgt willen wij dat je alle tools in handen hebt om goed om te kunnen gaan met het gedrag van je nieuwe huisgenoot. Dit houdt in dat je bij ons op cursus komt om de kennis over jouw nieuwe  vogel over te brengen. Je krijgt een vragenlijst van te voren opgestuurd zodat wij je beter leren kennen en de juiste vogel voor je kunnen selecteren.

Tijdens de cursus zullen er een aantal vogels voor de herplaatsing in dezelfde ruimte aanwezig zijn zodat je kennis kunt maken. Zo kunnen wij zien of er een klik is tussen jou en de vogel.

Aan het eind van deze cursus maken we een afspraak wanneer je welke vogel mee mag nemen. Tijdens de cursus zullen we je tevens informeren over de plaats en het tijdstip van de terugkomdag welke ongeveer na een maand zal plaats vinden.

Nazorg

  • Bij het ophalen wordt er een belafspraak gemaakt voor de eerste periode.
  • Je blijft de mogelijkheid houden om je vragen te stellen aan de trainer via WhatsApp.
  • Je wordt verwacht op de terugkomdag ongeveer een maand na de plaatsing met de vogel.
  • Er wordt minimaal 1 keer per jaar verwacht dat je met de vogel op een terugkomdag komt voor herplaatsingsvogels.

 

Kosten

De kosten van deze cursus bedragen minimaal € 250,- (afhankelijk van de vogel, de basiskennis en de ervaring van de adoptant)

De kosten die je hiervoor betaald, betaal je voor de kennis en is in geen geval een aankoop bedrag voor de vogel.

 

Heb je interesse mail dan naar niels.ribbink@worldofbirds.nl

Lorre