Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Beleidsplan

Beleidsplan

Ontstaan

De Stichting is in februari 1996 in Nieuw Weerdinge als Stichting Papegaaienhulp opgericht. Na 20 jaar op 5 februari 2016 is de naam van de Stichting verandert in World of Birds Foundation. Doel van de Foundation is het welzijn en de verzorging van vogels in gevangenschap te verbeteren. Met soortbehoud, research en educatie als belangrijkste doelstellingen is de Foundation inmiddels uitgegroeid tot één van de toonaangevende organisaties op het gebied van papegaaiachtigen in Nederland, met samenwerkingsverbanden over heel Europa tot in de Verenigde Staten. World of Birds Foundation is tevens door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Missie

Zorgen voor een zo goed mogelijk welzijn voor alle vogels in het opvangcentrum van de Foundation en dit uitdragen naar een breed publiek door middel van educatie en voorlichting. Tevens wil de Foundation soorten voor uitsterven behoeden door deelname aan kweekprogramma’s, zoals EEP’s en ESB’S.

Visie

Door educatie, voorlichting en door een goed voorbeeld te zijn, wil de World of Birds Foundation mensen bewust maken van de voorwaarden voor het welzijn en welbevinden van het dier. Tevens wil de Foundation voorkomen dat zeldzame soorten uitsterven.

Beleid

Soortbehoud en educatie zijn hoofddoelen met welke wij op diverse vlakken bezig zijn. Opvang van vogels is een service die wij verlenen. Als een vogel na diverse stappen te hebben doorlopen niet bij zijn eigenaar kan blijven biedt de World of Birds Foundation deze onderdak. Dit kan direct, door de vogel op een wachtlijst te plaatsen of door de vogel te herplaatsen. Voor herplaatsing van een vogel volgen wij een protocol waarin educatie een grote rol speelt.

Om de gezondheid van vogels in gevangenschap te verbeteren heeft World of Birds Foundation diverse eigen samenstellingen van voeding met als doel een zo gezond mogelijk leven.

Kernwaarden

  • Verzorging:

De Foundation streeft naar de meest optimale verzorging op alle gebieden. Dagelijks zorgt een gemotiveerd team voor het welzijn,  het voeren van de vogels en voor het onderhoud van hun leefomgeving.

  • Personeel:

Heel belangrijk is een goede teamsfeer. Een hechte groep medewerkers die gemotiveerd en betrouwbaar zijn, met oog voor het welzijn van de vogels. Ook wordt er een grote mate van flexibiliteit en efficiency verlangd.

Jaarplan

A. a. boliviana - Appie - LK (7)BT - . (32)OLYMPUS DIGITAL CAMERA