Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Pension

Pension

Al vanaf de oprichting van de World of Birds Foundation in 1996 worden ook vogels tijdelijk opgevangen in ons pension.

Vakantie

Veel papegaaieneigenaren willen dat ook tijdens de vakantie of verhuizing hun vogel goed verzorgd wordt. In de meeste gevallen wordt de vogel tijdelijk bij buren of familie gestald. Vaak is dit ook een goede oplossing. Maar het komt ook wel voor dat de vogel alleen of met andere huisdieren achterblijft, om dan tegelijk met de planten eenmaal daags door een goede buur te worden verzorgd. Uiteraard is dit niet goed voor een sociaal dier als een papegaai. Vandaar dat de Foundation altijd ruimte vrij houdt om pensionvogels te huisvesten.

Vergoeding

Tegen een kleine vergoeding kunnen alle soorten uitheemse vogels voor enkele dagen of soms zelfs meerdere maanden optimaal worden verzorgd. Iedere vogel wordt bij aankomst even ‘APK’ gekeurd. Hierbij wordt gelet op eventueel overgewicht, ontlasting, conditie van het verenpak, uiterlijk waarneembare vitaminegebreken, beoordeling van de huidige voeding enz.

Gebleken is dat veel eigenaren maar ook de vogels zelf veel prijs stellen op het papegaaienpension van de World of Birds Foundation. Vrijwel alle logees zijn vaste klanten die ieder jaar weer terug komen en sommige vogels zien we zelfs meerdere keren per jaar. Dit omdat de eigenaren ervaren hebben dat de vogels liefdevol worden verzorgd door het gemotiveerde team.

Heropvoeding*

World of Birds biedt ook de mogelijkheid voor heropvoeding. Tijdens de pensionperiode gaat onze gedragsdeskundige met het probleemgedrag van de vogel aan de gang. Ze analyseert het gedrag en zoekt naar een passende oplossing om het gedrag te veranderen. De heropvoedingsperiode is minimaal 10 dagen en is inclusief intakegesprek bij het brengen en een consult bij het ophalen van de vogel.

*tijdelijk niet beschikbaar

Tarieven

Klik hier voor de actuele tarieven van 2024.

Reserveren

Als u wilt reserveren bij het enige professionele papegaaienpension van Nederland dan kan dat online via onderstaande link:
Klik hier indien u een nieuwe klant bent
Klik hier indien u een vaste klant bent

Indien u vragen heeft of eerst een keer wilt komen kijken, kunt u het beste mailen naar pension@worldofbirds.nl