Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Advies

Advies

Ervaring

Eén van de doelstellingen van World of Birds Foundation is het verstrekken van informatie en advies geven. Voor veel mensen is het onduidelijk wie je moet geloven op het internet.

Aangezien de World of Birds Foundation al 20 jaar bestaat en de voorzitter al bijna 30 jaar ervaring heeft bent je hier aan het juiste adres.

Mocht je er met onderstaande tips niet uitkomen, mail je vraag en we zullen je van harte helpen. info@worldofbirds.nl

Voeding

De voeding van de vogels bij World of Birds is heel gevarieerd. De vogels krijgen 3x per dag voer. ‘s Ochtends beginnen we met een ronde fruit & vers water. In de loop van de ochtend krijgen de vogels hun portie pellets. En aan het eind van de middag rond een uur of 4 krijgen ze nog een kleine hoeveelheid zaden. De vogels worden op een streng dieet gehouden. Ze krijgen hun zaden heel gerantsoeneerd.

Voeding voor huiskamervogels

Voor huiskamervogels geldt een ander verhaal dan voor volièrevogels. Deze vogels hebben een andere levensstijl. Veel van deze vogels hebben niet de mogelijkheid om te vliegen en hun eigenaar vindt het vaak lastig om de voeding te rantsoeneren. We raden mensen met een huiskamervogel dan ook altijd aan om een dieet van pellets en fruit (en vers water natuurlijk) te geven, met daarnaast als beloning eventueel wat zonnebloempitjes of pijnboompitjes.

In pellets zit, net als in honden en kattenbrokken, alle voedingstoffen die de vogel nodig heeft. Als je daarnaast fruit geeft is dit voor de vogel een welkome toevoeging. World of Birds adviseert de pellets van het merk Psittacus. Dit merk richt zich voornamelijk op de kwaliteit van de ingrediënten en heeft een breed scala aan voeders zodat er voor iedere soort en ieder jaargetijde een optimale pellet is te vinden.

Voor bestellingen adviseren wij de volgende winkels:

          

 

Huisvesting

Bij de huisvesting is het belangrijk dat je rekening houdt met de grootte van de vogel, zijn verblijf, de plaatsing en de inrichting van de kooi of klimboom.
Het is vaak een misverstand dat kleinere vogels minder ruimte nodig hebben dan een grote. Neem voor meer informatie contact op met onze experts.

Ziekten

Er zijn diverse ziektes waar je rekening mee moet houden. Dit is per soort verschillend, het is belangrijk om niet teveel zelf te gaan dokteren. Zoek contact met een goede vogelarts al voordat deze strikt noodzakelijk is. Het is niet altijd nodig om met ieder probleem naar de dierenarts te gaan en bij twijfel kunt je contact met ons opnemen voor een advies hierover. Doe dit wel altijd telefonisch zodat we bij noodzaak snel kunnen handelen.

Verzorging

Bij de verzorging van een vogel komt heel veel kennis en ervaring kijken. Veel kennis kunt je op het internet vinden maar ervaring is soms moeilijk door te geven.
Bij de cursussen van World of Birds wordt altijd ook de verzorging, huisvesting, voeding en ziektes behandeld. We raden dan ook iedereen aan om minstens eenmaal een cursus of workshop van ons te volgen. Je zult er geen spijt van hebben en waarschijnlijk net als de meeste andere deelnemers snel inschrijven voor de volgende cursus. Zelfs zeer ervaren vogelhouders steken altijd nog wat op van onze experts.

GEK van mijn vogel

GEK van mijn vogel is een boek geschreven door Bonny Talsma dat over het begrijpen en beïnvloeden van het gedrag van papegaaien en parkieten gaat.

advies