Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Opvang

De opvang

De opvang van papegaaien is voor de World of Birds Foundation geen doelstelling. Het is een service die we verlenen voor vogels die het echt nodig hebben. Bij de vogels die ons aangeboden worden, kijken we eerst of het probleem op een andere manier op te lossen is, voordat we gaan denken over eventuele opname. Opvang is geen doel maar noodzaak.

Opnamestop

Let op! Op het moment hebben wij onze jaarlijkse opnamestop en kunnen wij geen nieuwe vogels aannemen. Dit komt doordat wij onze vogels huisvesten in een onverwarmde kas en de overgang van de warme huiskamer naar een onverwarmde kas te groot is. Lees onze Informatie over de werkwijze van onze opvang voor meer informatie hierover.

U kunt uw vogel uiteraard wel op onze wachtlijst plaatsen. Gebruik hiervoor het formulier onder aan deze pagina. In de maanden Juni & September kunnen wij weer nieuwe vogels aannemen.

Overdrachtsverklaring

Als de keuze voor opvang uiteindelijk toch wordt gemaakt, dan tekenen zowel de voormalig eigenaar van de vogel als ook de Foundation een overdrachtsverklaring. Hierin staat dat de vogel eigendom wordt van de World of Birds Foundation en dat de vogel voor de rest van zijn/haar leven bij de Foundation blijft. Hierdoor kan de vogel nooit meer van hand tot hand gaan of in de handel terecht komen.

Algemene voorwaarden

Voordat u uw vogel bij ons brengt, is het belangrijk dat u akkoord gaat met onze algemene voorwaarden.

Doelstelling

Eén van de belangrijkste doelstellingen van World of Birds Foundation is soortbehoud. Wij zijn hiervoor aangesloten bij een aantal kweekprogramma’s voor beschermde vogelsoorten.

Financiële adoptie

Een van de voorwaarden voor opvang is dat de gebrachte vogel ook financieel geadopteerd wordt. We willen de opgevangen vogels een optimale verzorging blijven geven en door deze bijdrage in de onderhoudskosten kunnen we daar ook garant voor staan. De hoogte van de maandelijkse bijdragen verschillen per vogelsoort en zijn te vinden in onze adoptiefolder.

Aanmelden van uw vogel(s)

Het aanmelden van uw vogel(s) kan door middel van het aanmeldformulier opvang. Indien u na het lezen van onze website eerst nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Loraine Klemens via opvang@worldofbirds.nl

Belangrijke documenten

Informatie over de werkwijze van onze opvang
Algemene voorwaarden voor opvang 2019/2020
Adoptiefolder 2019/2020
Aanmeldformulier opvang

OLYMPUS DIGITAL CAMERA