Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Opvang

De opvang

De opvang van papegaaien is voor de World of Birds Foundation geen doelstelling. Het is een service die we verlenen voor vogels die het echt nodig hebben. Bij de vogels die ons aangeboden worden, kijken we eerst of het probleem op een andere manier op te lossen is, voordat we gaan denken over eventuele opname. Opvang is geen doel maar noodzaak.

Aanname in juni & september 2020

Let op! Wij kunnen niet het gehele jaar door vogels aannemen, dit kan alleen in de maanden juni & september. Dit komt doordat wij onze vogels huisvesten in een onverwarmde kas en de overgang van de warme huiskamer naar een onverwarmde kas in de winterperiode te groot is. Lees de werkwijze van onze opvang voor meer informatie hierover. U kunt uw vogel uiteraard wel het hele jaar door op onze wachtlijst plaatsen. Gebruik hiervoor het formulier onder aan deze pagina.

De mogelijkheid voor opvang in juni is ondertussen vol, we kunnen in september weer nieuwe vogels aannemen.

Opvang in september 2020

We hebben dit jaar nog 1 opvangdag: zaterdag 19 september. Afhankelijk van uw reisafstand, delen we u in in het tijdvak van 10.00 – 11.00 uur of van 12.00 – 13.00 uur. Om deze dag zo goed mogelijk te laten verlopen sturen we u van tevoren via de mail de overdrachtsverklaring en de machtiging voor de maandelijkse bijdrage. Op deze manier heeft u ook rustig de tijd om alles goed door te lezen. Deze papieren neemt u dan getekend mee. Verdere uitleg over deze dag krijgt u ruim voor de afspraak nog via de mail.

Overdrachtsverklaring

Als de keuze voor opvang uiteindelijk toch wordt gemaakt, dan tekenen zowel de voormalig eigenaar van de vogel als ook de Foundation een overdrachtsverklaring. Hierin staat dat de vogel eigendom wordt van de World of Birds Foundation en dat de vogel voor de rest van zijn/haar leven bij de Foundation blijft. Hierdoor kan de vogel nooit meer van hand tot hand gaan of in de handel terecht komen.

Algemene voorwaarden

Voordat u uw vogel bij ons brengt, is het belangrijk dat u akkoord gaat met onze algemene voorwaarden.

Doelstelling

Eén van de belangrijkste doelstellingen van World of Birds Foundation is soortbehoud. Wij zijn hiervoor aangesloten bij een aantal kweekprogramma’s voor beschermde vogelsoorten.

Financiële adoptie

Een van de voorwaarden voor opvang is dat de gebrachte vogel ook financieel geadopteerd wordt. We willen de opgevangen vogels een optimale verzorging blijven geven en door deze bijdrage in de onderhoudskosten kunnen we daar ook garant voor staan. De hoogte van de maandelijkse bijdragen verschillen per vogelsoort en zijn te vinden in het bestand ‘adoptietarieven 2020‘. Als u daarnaast ook op de hoogte gehouden wilt worden over hoe het met uw vogel gaat, dan kunt u eventueel ook VIP-donateur worden. Zie het bestand ‘uitleg VIP donateurs‘ voor meer informatie hierover.

Aanmelden van uw vogel(s)

Het aanmelden van uw vogel(s) kan door middel van het aanmeldformulier opvang. Indien u na het lezen van onze website eerst nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Loraine Klemens via opvang@worldofbirds.nl

Belangrijke documenten

Informatie over de werkwijze van onze opvang
Algemene voorwaarden voor opvang 2020
adoptietarieven 2020
Uitleg VIP donateurs
Aanmeldformulier opvang

OLYMPUS DIGITAL CAMERA