Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Opvang

De opvang

De opvang van papegaaien is voor de World of Birds Foundation geen doelstelling. Het is een service die we verlenen voor vogels die het echt nodig hebben. Bij de vogels die ons aangeboden worden, kijken we eerst of het probleem op een andere manier op te lossen is, voordat we gaan denken over eventuele opname. Opvang is geen doel maar noodzaak.

Overdrachtsverklaring

Als de keuze voor opvang uiteindelijk toch wordt gemaakt, dan tekenen zowel de voormalig eigenaar van de vogel als ook de Foundation een overdrachtsverklaring. Hierin staat dat de vogel eigendom wordt van de World of Birds Foundation en dat de vogel voor de rest van zijn/haar leven bij de Foundation blijft. Hierdoor kan de vogel nooit meer van hand tot hand gaan of in de handel terecht komen.

Doelstelling

Eén van de belangrijkste doelstellingen van World of Birds Foundation is soortbehoud. Wij zijn hiervoor aangesloten bij een aantal kweekprogramma’s voor beschermde vogelsoorten.

Financiële adoptie

Een van de voorwaarden voor opvang is dat de gebrachte vogel ook financieel geadopteerd wordt. We willen de opgevangen vogels een optimale verzorging blijven geven en door deze bijdrage in de onderhoudskosten kunnen we daar ook garant voor staan. De hoogte van de maandelijkse bijdragen verschillen per vogelsoort en zijn te vinden in onze adoptiefolder.

Klik hier voor meer informatie over de werkwijze van onze opvang, klik hier voor de Algemene voorwaarden voor opvang 2019 en klik hier voor onze adoptiefolder 2019.

Aanmelden van uw vogel(s)

Het aanmelden van uw vogel(s) kan door middel van dit formulier. Indien u na het lezen van onze website eerst nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Loraine Klemens via opvang@worldofbirds.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Evenementen

Alle evenementen

Er zijn op dit moment geen evenementen.

Naar de shop