Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Opvang

 

Voorlopige opnamestop


Wegens een tekort aan volières en onderbezetting, hebben we helaas moeten besluiten om een opnamestop in te stellen. Zodra het voor ons mogelijk is om weer vogels aan te nemen, zullen we dat hier laten weten.

Kan opvang niet wachten? Dan kunt u contact opnemen met Hope for Wings, zij kunnen u (eventueel op afstand) helpen met het bemiddelen en het zoeken naar een geschikt plekje voor uw vogel(s):

https://hopeforwings.com/

De opvang

De opvang van papegaaien is voor de World of Birds Foundation geen doelstelling. Het is een service die we verlenen voor vogels die het echt nodig hebben. Bij de vogels die ons aangeboden worden, kijken we als de situatie het toelaat, eerst of het probleem op een andere manier op te lossen is, voordat we gaan denken over eventuele opname. Opvang is geen doel maar noodzaak.

Opvangdagen 2022

Wij kunnen niet het gehele jaar door vogels aannemen. Dit komt onder andere omdat wij onze vogels huisvesten in een onverwarmde kas. De overgang van de warme huiskamer naar een onverwarmde kas is in de (aanloop naar de) winterperiode te groot. Lees de werkwijze van onze opvang voor meer informatie hierover. U kunt uw vogel uiteraard wel op onze wachtlijst plaatsen. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier onder aan deze pagina.

Voor 2022 hebben we de volgende opvangdagen gepland:

– Donderdag 26 mei (hemelvaart) (VOL)

– Zaterdag 25 juni (VOL)

– Zaterdag 17 september (VOL)

 

Overdrachtsverklaring

Als de keuze voor opvang uiteindelijk toch wordt gemaakt, dan tekenen de eigenaar van de vogel en World of Birds een overdrachtsverklaring. Hierin staat dat de vogel eigendom wordt van World of Birds en dat de vogel voor de rest van zijn/haar leven eigendom van de Foundation blijft. Hierdoor kan de vogel nooit meer van hand tot hand gaan of in de handel terecht komen.

Algemene voorwaarden

Voordat u uw vogel bij ons brengt, is het belangrijk dat u akkoord gaat met onze algemene voorwaarden 2022.

Financiële adoptie

Een van de voorwaarden voor opvang is dat de gebrachte vogel ook financieel geadopteerd wordt. We willen de opgevangen vogels een optimale verzorging blijven geven en door deze bijdrage in de onderhoudskosten kunnen we daar ook garant voor staan. De hoogte van de maandelijkse bijdragen verschillen per vogelsoort en zijn te vinden in het bestand ‘adoptietarieven 2022‘. Als u daarnaast ook op de hoogte gehouden wilt worden over hoe het met uw vogel gaat, dan kunt u eventueel ook VIP-donateur worden. Zie het bestand ‘uitleg VIP donateurs‘ voor meer informatie hierover.

Aanmelden van uw vogel(s)

Zoals u bovenaan de pagina heeft kunnen lezen, hebben we momenteel helaas een opnamestop. Als u na het lezen van onze website nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via opvang@worldofbirds.nl

Belangrijke documenten

Informatie over de werkwijze van onze opvang
Algemene voorwaarden voor opvang 2022
adoptietarieven 2022
Uitleg VIP donateurs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Evenementen

Alle evenementen

Er zijn op dit moment geen evenementen.

Naar de shop