Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Nalatenschap

Overleef ik mijn papegaai?

En hoe regel ik dat op een goede manier?

Misschien vraagt u zich net als veel andere papegaaieneigenaren af wat er met uw kromsnavel gebeurt als u (plotseling) komt te overlijden. Daarom nemen steeds meer eigenaren contact met ons op om hier afspraken over te maken. Het zijn geen leuke dingen om over na te denken, maar wel nodig om er zeker van te zijn dat uw kromsnavel een goed plekje krijgt na uw overlijden.

Graag helpen we u om dit goed te regelen. Zodat niemand voor verrassingen komt te staan mocht het zover komen.

Als u uw vogel(s) wilt aanmelden, kunt u het ‘aanmeldformulier nalatenschap’ invullen en verzenden. Wij nemen via de mail (of telefonisch als dat uw voorkeur heeft) contact met u op om alles door te nemen. Daarnaast bekijken we of er op voorhand nog papierwerk geregeld moet worden, dit is afhankelijk per situatie en per soort.

Als dit allemaal geregeld is ontvangt u van ons een ‘bevestiging nalatenschap’ welke u kunt bewaren bij uw testament/uitvaartpapieren. Als u dat wilt, kunt u deze afspraken natuurlijk ook laten vastleggen in uw testament. Het is verstandig om uw nabestaanden ook direct op de hoogte te brengen van de afspraken die wij hebben gemaakt.

Voorwaarden & tarieven:
Een van de voorwaarden voor opvang is dat de gebrachte vogel ook financieel geadopteerd wordt. We willen de opgevangen vogels een optimale verzorging blijven geven en door deze bijdrage in de onderhoudskosten kunnen we daar ook garant voor staan. In geval van een nalatenschap zijn daar 2 mogelijkheden voor:

– De nabestaanden adopteren de vogel financieel zodra de vogel wordt gebracht, in dat geval blijven de normale ‘algemene voorwaarden’ van toepassing.

– Het adoptiebedrag wordt afgekocht. Dit doen wij door een adoptietarief van 5 jaar te berekenen. De totale hoogte van dit bedrag hangt dus af van de soort en het aantal vogels. Zie hier onze huidige adoptiebedragen.

Ophaalservice:
We begrijpen dat het in geval van overlijden een opgave kan zijn om de vogel(s) bij ons te brengen. Daarom kunnen wij tegen een onkostenvergoeding de vogel bij u thuis (of een nabestaande) komen ophalen. Indien u hier gebruik van wilt maken dan kunnen we hier op basis van de tijd & afstand een berekening voor maken. Dit kunt u aangeven op het aanmeldformulier.

Testbeleid:
Voordat we uw vogel(s) in onze kas met soortgenoten kunnen plaatsen, moeten deze in de meeste gevallen getest worden op enkele ziektes. Welke ziektes dit zijn, is afhankelijk van de situatie en de soort. U mag deze testen zelf door een dierenarts laten uitvoeren en indien uw vogel gezond is kunnen we deze direct in onze kas plaatsen. We begrijpen dat het voor de nabestaanden lastig kan zijn om dit te regelen. Wij hebben ook de mogelijkheid uw vogel in onze quarantaine te plaatsen en de testen hier door onze dierenarts uit te laten voeren. De kosten voor deze testen zijn voor uw eigen rekening.

Aanvullende wensen
Er is altijd ruimte voor aanvullende afspraken of wensen. Geef dit duidelijk aan op het formulier, dan kunnen wij kijken wat we hierin voor u kunnen betekenen.

Totale kosten
De totale kosten voor opvang, het ophalen van de vogel en de dierenarts zullen we vermelden in de ‘bevestiging nalatenschap’. Mocht daar ruimte voor zijn dan mag u natuurlijk altijd een extra schenking doen, dit komt altijd ten goede aan uw en alle andere vogels in ons opvangcentrum. Nadat de vogel bij ons is gebracht of nadat wij de vogel hebben opgehaald, ontvangen uw nabestaanden een factuur voor het totale bedrag.

Eenmalige kosten
Om uw vogel(s) aan te melden voor een nalatenschap, betaalt u eenmalig €25,- administratiekosten.

Aanmeldformulier
Wilt u uw vogel aanmelden? Stuur dan een mail naar opvang@worldofbirds.nl en vermeld dat het gaat om het aanmelden van uw vogel voor een nalatenschap. Dan sturen wij u per mail het aanmeldformulier toe.