Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Organisatie

Organisatie

World of Birds Foundation is een ideële organisatie, dat wil zeggen zonder winstoogmerk en met een ANBI status. Wij hebben een bestuur die uit 4 leden bestaat.

Hoofddoel

Het hoofddoel is het verbeteren van het welzijn van uitheemse vogels in gevangenschap en het behoud van de soorten en ondersoorten in de vrije natuur. Dat wil zeggen dat wij advies geven, ondersteunen en de verzorging van uitheemse vogels als dagelijkse werkzaamheden hebben.

Tevens zetten wij ons in voor:

  • Behoud van de soorten en ondersoorten in gevangenschap.
  • Verzamelen van waardevolle informatie over het houden en behouden van uitheemse vogels.
  • Verstrekken van informatie aan eigenaren van uitheemse vogels.

Daarnaast zijn we uiteraard vooral bekend als opvangcentrum en het grootste papegaaienpension van Nederland.

Naamsverandering

Op 5 februari 2016 is, bij het 20 jarig jubileum van de Stichting Papegaaienhulp, een naamsverandering doorgevoerd namelijk (Stichting) World of Birds Foundation. Hiervoor hadden we een aantal goede redenen.

Omdat de Stichting in de laatste jaren steeds meer internationaal bekend is geworden en uit heel Europa vogels opvangt werd het tijd een wat internationale naam te gaan voeren want de oude naam was nauwelijks te begrijpen voor niet-Nederlandstaligen.

Daarnaast zijn er tegenwoordig naast alle papegaaiachtigen steeds meer andere uitheemse vogelsoorten in onze opvang te vinden zodat de naam Papegaaienhulp de lading niet goed meer dekte.

Tot slot merkten we ook dat er steeds vaker verwarring ontstond met andere stichtingen die het woord papegaai in hun naam droegen dus werd het de hoogste tijd voor iets vernieuwends.

Om al deze redenen en omdat onze wereld al meer dan 20 jaar volledig om vogels draait hebben we gekozen voor de naam ‘World of Birds Foundation’. We gaan er van uit dat deze naam snel net zoveel bekendheid en positiviteit ontvangt als onze oude naam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAlogo