Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Nieuwe wetgeving grijze roodstaarten

Nieuwe wetgeving

Voor de grijze roodstaarten is vorig jaar tijdens de drie-jaarlijkse CITES- conferentie een grote verandering in werking getreden. Per 2 januari 2017 is van kracht dat de grijze roodstaart en de timneh roodstaart worden opgeschaald van Cites lijst B naar lijst A. Dit besluit is genomen voor een betere bescherming van deze kwetsbare soorten in de vrije natuur.

Het gevolg is dat ook de grijze roodstaarten in gevangenschap vanaf die datum extra worden beschermd, er geldt per direct een bezits- en handelsverbod tenzij er een ontheffing voor wordt verleend. Zorg voor een aankoopbewijs of overdrachtsverklaring als u een Citesdocument wilt aanvragen indien u de vogel wilt overdragen. Heeft u al een grijze roodstaart en wilt u deze niet weg doen dan hoeft u in principe (nog) niets te doen al vinden wij het wel raadzaam om alvast bewijs te verzamelen dat u de vogel al in bezit had voordat de wetgeving in werking ging, Laat de vogel (voor zover deze geen gesloten voetring heeft) dan ook door een ervaren vogelarts voorzien van een microchip.

bron: http://www.rvo.nl/actueel/nieuws/successen-tijdens-17de-cites-conferentie-zuid-afrika

Wat betekent dat voor ons?

Dit betekent dat al onze ongeringde grijze roodstaarten moeten worden voorzien van een microchip. Met meer dan 50 van dit soort vogels, is dat een hele operatie en een kostbare aangelegenheid. Daardoor komen de kosten per vogel op ongeveer ‚ā¨40,00 per vogel. Wilt u een bijdrage leveren aan de kosten hiervan? Een druk op de knop hieronder (Doneer online) en u helpt onze vogels weer een stapje verder!

plukken