Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

25 jarig jubileum World of Birds Foundation!

25 jarig jubileum World of Birds Foundation!

Deze mooie stichting waar u als donateur aan bijdraagt bestaat 25 jaar!

Het begon allemaal in 1996 toen Michel van der Plas en Bonny Talsma regelmatig werden aangesproken met vragen over papegaaien omdat zij er een heel aantal in hun achtertuin hielden. Vaak gevolgd door de vraag of ze ook papegaaien wilden overnemen van mensen die er niet meer voor konden zorgen. Michel en Bonny besloten dat het nodig was om deze opvang professioneel te gaan opzetten. Stichting Papegaaienhulp was geboren. Op 5 februari 1996 werd de stichting ingeschreven en de opvang was een feit.

Nieuw Weerdinge 1996-2007:

Gestaag groeide de stichting de achtertuin uit en moest er een oplossing gezocht worden voor de papegaaien. Diverse plannen passeerden de revue en uiteindelijk werd besloten tot een samenwerking met de Hortus in Haren. Hier kregen de vogels ruime verblijven en kreeg de stichting de kans om door te groeien. Opvallend bleek ook dat de omstandigheden in een plantenkas voordelen gaven voor de vogels. In 2008 werd het tijd om als stichting te beslissen om een eigen locatie te zoeken waar de meest ideale omstandigheden voor de vogels gecreëerd konden worden.

Hortus Haren 2002-2012:

Na lang zoeken en wikken en wegen werd de plek in het tuinbouwgebied in Erica uitverkoren. Vanaf 2010 tot maart 2012 zijn alle vrijwilligers aan het helpen met de verhuizing. Volières afbreken in Haren en weer opbouwen op de nieuwe locatie.

Erica 2010-heden:

Na de verhuizing begon het aantal vogels behoorlijk toe te nemen en ook de nationale en internationale bekendheid nam toe. Uit ervaring bleek dat de naam voor internationale gasten niet aansprekend/uitspreekbaar was. Tijd voor een nieuwe naam en een nieuw logo. Tijdens het 20 jarig bestaan is de naam van de stichting veranderd in:

1996 – 2021

De afgelopen 25 jaar zijn vol kansen en avonturen geweest. Met vele ups & downs. Toen we begonnen hadden we nooit kunnen dromen van enorme impact die de stichting op zoveel levens heeft gehad. De geweldige mensen die ons steunen en hebben gesteund. Zowel fysiek als mentaal maar zeker ook financieel. Zonder jullie als donateurs was de stichting nooit zover gekomen.

In de afgelopen 25 jaar heeft de stichting een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen in het aantal vogels (op dit moment 1800) maar vooral ook in het professionaliseren van de organisatie. Voor de komende 25 jaar willen we met net zoveel passie ons in blijven zetten voor het welzijn van zoveel vogels evenals voor hun eigenaren. We hopen dan ook dat u ons blijft steunen en als u ons een verjaardagscadeau wilt geven dan hopen we dat u een extra donateur voor ons kunt aanmelden of wellicht een eenmalige extra donatie kunt schenken. Zoals voor veel bedrijven is de Coronacrisis voor World of Birds een lastige tijd maar met wat extra steun verwachten we er zonder kleerscheuren doorheen te komen.

Dank u wel voor uw bijdrage!

Zonder onze donateurs was dit allemaal niet mogelijk geweest.