Wij redden papegaaien

Helpt u ons mee? Doneer online

Opvang

De opvang

De opvang van papegaaien is voor de World of Birds Foundation geen doelstelling. Het is een service die we verlenen voor vogels die het echt nodig hebben. Bij de vogels die ons aangeboden worden, kijken we eerst of het probleem op een andere manier op te lossen is, voordat we gaan denken over eventuele opname. Opvang is geen doel maar noodzaak.

Overdrachtsverklaring

Als de keuze voor opvang uiteindelijk toch wordt gemaakt, dan tekenen zowel de voormalig eigenaar van de vogel als ook een bestuurslid van de Foundation een overdrachtsverklaring. Hierin staat dat de vogel eigendom wordt van de World of Birds Foundation en dat de vogel voor de rest van zijn/haar leven bij de Foundation blijft. Hierdoor kan de vogel nooit meer van hand tot hand gaan of in de handel terecht komen.

Doelstelling

Eén van de belangrijkste doelstellingen van World of Birds Foundation is soortbehoud. Wij zijn hiervoor aangesloten bij een aantal kweekprogramma’s voor beschermde vogelsoorten. In de overdrachtsverklaring is er de mogelijkheid om aan te geven of de vogel deel mag nemen aan een dergelijk kweekprogramma om deze soort in stand te kunnen houden.

Herplaatsing

Ook kun je als eigenaar aangeven of jouw vogel eventueel herplaatst mag worden. De Foundation zoekt dan een goed thuis voor de vogel. Er wordt contact met de nieuwe eigenaar gehouden over het wel en wee van de vogel. Mocht de vogel niet herplaatst mogen worden dan staat hier uiteraard wel een financiële verplichting tegenover.

In alle gevallen blijft de vogel eigendom van de World of Birds Foundation en mocht er na herplaatsing om wat voor reden dan ook besloten worden dat het beter is de vogel terug te halen dan doen we dat. Het welzijn van de vogel staat altijd voorop!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Evenementen

Alle evenementen

Er zijn op dit moment geen evenementen.

Naar de shop